..foto: Dick Sanderman

 
Onze Lieve Vrouwebasiliek Zwolle  
 

 

..© GAMK 23


Organist

Gerard Keilholtz

Sinds 1 november 1977 is Gerard Keilholtz verbonden als organist van de Onze Lieve Vrouwebasiliek. Als dirigent is Gerard verbonden aan de Schola Cantorum, de Onser Liver Vrowen Sengers ofwel Basiliekkoor en aan het Gelegenheidskoor, alle verbonden aan de Onze Lieve Vrouwebasiliek.
.

Gerard Keilholtz begon zijn studie bij Everhard Krukkert uit Deventer, organist van de Broederenkerk aldaar. Bij Krukkert leerde hij de muziek van o.a. Hendrik Andriessen kennen, waarbij Krukkert gestudeerd had. Tevens volgde hij daar theorie-, piano en directielessen.

Keilholtz vervolgde zijn professionele studie aan het Stedelijk Conservatorium Zwolle, thans Artez Conservatorium Zwolle. Bij Jos Leussink, musicoloog en dirigent volgde hij het hoofdvak koordirectie en bij Harm Jansen hoofdvak Orgel. In 1983 sloot hij deze studies af.

Aansluitend volgde hij bij Nico Waasdorp in Haarlem een specialisatiecursus in de Franse symfonische werken.

In de jaren 2002 tot 2005 studeerde Gerard Keilholtz bij Gijs van Schoonhoven orgelimprovisatie en kerkmuziek aan het Conservatorium Enschede.

Gerard is in 2008 benoemd tot titulair organist van het Ademaorgel in de basiliek van de Heilige Kruisverheffing in Raalte, waar hij ook woont.

Sinds 1999 is Gerard organisator van concerten in de serie Kerken als Podium, met name de concerten in de basiliek.

 


Gerard Keilholtz